Viggo Mortensen schittert in trailer van zijn eigen keiharde western 'The Dead Don't Hurt'

Viggo Mortensen schittert in trailer van zijn eigen keiharde western 'The Dead Don't Hurt'

Eerlijk is eerlijk, de eerste beelden van de R-rated film zien er fantastisch uit.

Viggo Mortensen wordt vaak gezien als een van de beste acteurs in Hollywood. In 2020 kwam hij met zijn regiedebuut, genaamd Falling. Dit smaakte klaarblijkelijk naar meer, want nu komt hij met zijn volgende film: The Dead Don't Hurt.

Mortensen treedt niet alleen op als regisseur maar neemt ook de hoofdrol voor zijn rekening. Hij speelt Holger Olsen, een Deense immigrant die hoopt zijn eigen boerderij te kunnen beginnen in Amerika. Hier loopt hij de Frans-Canadese Vivienne Le Coudy tegen het lijf.

Toekomst
De twee krijgen een relatie en bouwen samen een leven op. Wanneer de Amerikaanse Burgeroorlog uitbreekt, besluit Olsen zich in te schrijven in het leger. Als hij terugkeert, merkte hij dat er echter het nodige veranderd is en dat zijn vrouw misbruikt was.

Buiten Mortensen zijn andere belangrijke rollen weggelegd voor Vicky Krieps (Phantom Thread), Solly McLeod (Outlander), Garret Dillahunt (No Country for Old Men) en Danny Huston (21 Grams).

Ontvangst
Mortensen, die eveneens het verhaal van The Dead Don't Hurt zelf geschreven heeft, lijkt een sterke film te leveren. Op IMDb scoort zijn western vooralsnog een 7 en op Rotten Tomatoes zelfs een 85%. Bekijk de indrukwekkende trailer hieronder.



NieuwsFilm

meest populair