Oscarwinnende acteur Louis Gossett Jr. is overleden op 87-jarige leeftijd

Oscarwinnende acteur Louis Gossett Jr. is overleden op 87-jarige leeftijd

"Ik ben niet bang om te sterven en om naar de hemel te gaan," aldus Gossett Jr.

Louis Gossett Jr., die een Oscar won voor zijn rol in An Officer and a Gentleman, is volgens een verklaring van zijn familie op 87-jarige leeftijd overleden.

"Met groot verdriet moeten we bevestigen dat onze geliefde vader vanochtend is overleden.

De verklaring
"Wij willen iedereen bedanken voor hun medeleven op dit moment. Respecteer alstublieft de privacy van de familie in deze moeilijke tijd", aldus de verklaring van de familie, gedeeld door Gossetts oude publicist.

Er werd geen doodsoorzaak gegeven, maar de acteur had in 2010 bekendgemaakt dat bij hem prostaatkanker was vastgesteld.

Decennialange carrière
De acteur, bekend om zijn decennialange carrière, onthulde afgelopen jaar dat hij een potentiële professionele basketbalcarrière bij de New York Knicks had opgegeven toen hij besloot naar Hollywood te gaan.

Gossett Jr. maakte zijn podiumdebuut op 17-jarige leeftijd in een schoolproductie van You Can't Take It With You. Hij volgde de acteerlessen, terwijl hij met een blessure buitenspel stond bij het basketbalteam.

Liefde voor het vak
"Ik was verslaafd en mijn publiek ook", schreef hij in zijn memoires 'An Actor And A Gentleman' uit 2010.

De acteur studeerde drama tijdens zijn studie aan de New York University, en verscheen al vroeg in zijn carrière op het podium en later in de filmversie van A Raisin in the Sun, tegenover Sidney Poitier, die zijn carrière in Hollywood lanceerde.

Zijn nalatenschap
Na meerdere succesvolle jaren acteren op het podium en op de filmset in Hollywood, won Louis Gossett Jr. als tweede donkere man (na Sidney Poitier in 1964) een Oscar voor zijn rol als de keiharde drill-instructeur in An Officer and a Gentleman uit 1982.



Naast An Officer and a Gentleman was Gossett vooral bekend van de films Enemy Mine (1985) en Iron Eagle (1986). Zijn laatste rol op het scherm was in de voor een Oscar-genomineerde film The Color Purple uit 2023. De acteur is in mei dit jaar nog te zien in John Krasinski's bioscoopfilm IF.

De hemel
In zijn laatste interview met PEOPLE, maanden voordat de acteur overleed, deelde de acteur zijn gedachten over de dood: "Ik ben niet bang om te sterven en om naar de hemel te gaan. Ik weet dat ze daar geweldige concerten geven."

NieuwsFilm

meest populair