2 nieuwe films voor Kassovitz

De Franse regisseur Mathieu Kassovitz (La Haine, Gothika) heeft twee nieuwe projecten in de steigers staan: het oorlogsdrama Rebellion en de ruimtefilm MNP.

Rebellion speelt zich af in 1988 en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep Franse commando's die in conflict komt met een lokale stamgemeenschap in het overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een archipel in de Stille Oceaan ten oosten van Australië. Kassovitz zal zelf de hoofdrol vertolken en wordt geflankeerd door een stevige Franse cast. De opnames starten eind dit jaar.

De big budget-film MNP zal zich afspelen op een ruimtestation. De cast zal bestaan uit twee Amerikaanse sterren en acht acteurs van over heel de wereld. De titel van de film is niet alleen de naam van het eerste ruimtestation, maar verwijst ook naar Kassovitz' onafhankelijke filmstudio. Voor de film, die over het einde van de wereld handelt, zullen speciale vliegtuigen ingezet worden die gedurende 25 seconden een gewichtloze omgeving kunnen simuleren. De opnames zullen pas van start gaan in 2011.



NieuwsFilm

meest populair