Kirsten Dunst over de iconische zoen in 'Spider-Man': "Het was een nachtmerrie"

Kirsten Dunst over de iconische zoen in 'Spider-Man': "Het was een nachtmerrie"

Een romantische scène in de film, maar de opnames waren verschrikkelijk.

Een van de meest iconische scène uit Spider-Man is de zoen tussen Mary Jane en Spider-Man. De superheld hangt op zijn kop in de regen, hij heeft net het leven gered van MJ. Mary Jane trekt het masker van Spider-Man naar beneden en een romantische zoen volgt. Deze scène ziet er misschien wel romantisch uit, volgens MJ-actrice Kirsten Dunst was de scène een nachtmerrie om te filmen.

"Het regende zo hard, het was ijskoud en Tobey (Spider-Man) kreeg geen lucht dus het was bijna alsof ik hem mond-op-mond-beademing gaf", vertelt Dunst in The Jonathan Ross Show.

Inspiratie
Regisseur Sam Raimi inspireerde de acteurs om door de pijn heen te bijten, hij was ervan overtuigd dat de scène iconisch zou worden. "Sam Raimi gaf me een boek met iconische zoen scènes uit films om me te inspireren. Hij wilde van de scène iets bijzonders maken ondanks dat de opnames verschrikkelijk waren," aldus Dunst.

Meer MJ?
Spider-Man werd in 2002 een dikke hit en de beruchte zoen scene werd inderdaad iconisch. Dunst had ook een zeer praktisch antwoord op de vraag of ze ooit nog zou willen terugkeren als MJ in een nieuwe Spider-Man-film: "Ja, natuurlijk. Voor dit soort films krijg je een hoop geld. Ik heb twee kinderen en ik zorg voor mijn moeder, dus ik kan het geld goed gebruiken."

Sinds de succesvolle terugkeer van Tobey Maguire in Spider-Man: No Way Home wordt er druk gespeculeerd over meer films met de originele Spider-Man. Je kan de Spider-Man trilogie van Sam Raimi streamen op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair