Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer pakt een hoofdrol in deze spiksplinternieuwe 'foto-film'

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer pakt een hoofdrol in deze spiksplinternieuwe 'foto-film'

'The Waste Land' is overal en voert je van het grootstedelijke naar het niemandsland.

Een goede honderd jaar geleden kwam het gedicht The Waste Land van de Amerikaanse schrijver T.S. Eliot uit en filmmaker Chris Teerink wilde dit straffe jubileum niet zomaar over laten waaien. Met de 'foto-film' (film bestaande enkel uit foto's) The Waste Land creëerde hij een zeer innovatief eerbetoon.

De film raakt zowel aan de teleurstelling over de wereld van honderd jaar geleden als aan die van nu, maar is vooral ook een enorm rijke visuele en auditieve ervaring over de mens in al zijn ontzagwekkende en verbazingwekkende creativiteit, intellect en ondernemingslust.

Plot
Eliot schreef een gedicht als een lappendeken. Hij citeerde uit Dante, het boeddhisme en het hindoeïsme. Teerink laat in deze foto-film zien hoe de draden van Eliots gedicht nog dwars door ons heden lopen.

Geschreven in een tijd van crisis en onzekerheid, resoneert The Waste Land met de uitdagingen van onze eigen tijd, zoals klimaatverandering, politieke instabiliteit en de zoektocht naar 'nieuwe' betekenis in een snel veranderende wereld. We zien hoe het vooruitgangsdenken letterlijk stokt aan de grenzen van onze maatschappij.

Fotogedicht
In de trailer zien we dat dit een film is die diep ingaat op het complexe weefsel van Eliots wereldberoemde stukje poëzie.


The Waste Land is vanaf 4 april te zien in de Nederlandse filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair