Gloednieuwe arthouse met Josh O'Connor nu in de Nederlandse bioscopen

Gloednieuwe arthouse met Josh O'Connor nu in de Nederlandse bioscopen

Een groep archeologen en de zwarte markt van historische artefacten.

Alice Rohrwacher is al meer dan tien jaar een geliefde gast op diverse filmfestivals over de hele wereld. Onder het mom van 'less is more' leverde ze ze met La Chimera vorig jaar haar derde langspeler af op het Filmfestival van Cannes.

La Chimera is haar eerste (deels) Engelstalige film. Voor de hoofdrol wist ze Josh O'Connor (The Crown) en ook zuslief Alba Rohrwacher is traditiegetrouw weer van de partij.

Verhaal
Jaren tachtig, Riparbella aan de Tyrreense zee. Iedereen heeft zijn eigen Chimera, iets dat ze proberen te bereiken, maar nooit kunnen vinden. De grafrovers van de Tombaroli bende jagen op gemakkelijke rijkdom door Etruskische relikwieën te stelen. Arthur sluit zich bij ze aan en probeert zo de leegte op te vullen die hij voelt sinds hij zijn grote liefde Beniamina verloor.

In een avontuurlijke reis tussen de levenden en de doden, tussen bossen en steden, tussen feesten en eenzaamheid, blijkt het lot van alle zoekenden naar de Chimera volledig met elkaar verweven.

Tijdbeeld
In de trailer zien we dat Rohrwacher een mooi artefact heeft weten te creëren van een prachtig Italiaans stadje in de jaren tachtig van de vorige eeuw.


La Chimera is vanaf 4 april te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair