Heerlijke camping-docu trekt deze week naar de Nederlandse cinema's

Heerlijke camping-docu trekt deze week naar de Nederlandse cinema's

In 'Liefjes' duik je in de wereld van tieners. Eerste liefdes, nieuwe vriendschappen, er gebeurt een hoop.

In de non-fictiefilm Liefjes reizen we terug naar onze kindertijd en zien het leven opnieuw door het ogen van een kind. Regisseuses Natalie Bruijns en Anneke de Lind van Wijngaarden wisten met Liefjes een prachtige documentaire te maken.

De twee filmmaaksters komen uit een andere generatie en hebben een andere achtergrond, maar wisten elkaar blijkbaar te vinden op deze Franse camping.

Plot
Malak, Celia en Jae zijn veertien. Ze reizen met hun families naar een camping in Zuid-Frankrijk. Malak met haar moeder, Celia met haar ouders en kleine broer en Jae met haar broertjes en de nieuwe man van haar moeder. Alle drie zijn ze maar half aanwezig bij hun families en verkeren voornamelijk in hun eigen wereld. Malak wil de liefde ontdekken. Celia heeft liefde. Jae verkeert in haar onlinewereld. Snapchat, insta. Tik Tok.

De camping is een mini-universum waar de meiden urenlang even helemaal op zichzelf kunnen zijn. Ze krijgen een kans om alles te zijn wie ze maar willen. Wat kiezen ze dan? Hoeveel keuze heb je eigenlijk over wie je bent als je veertien bent? Hoe beïnvloedt de onlinewereld en de mobiele telefoon die keuzes? Is liefde echt zoals het verbeeld wordt of is het allemaal fantasie?

Wereld van herkenning
In de trailer zien we dat dit een heerlijke documentaire is over een onderwerp dat veel van ons Nederlanders zeer bekend is.


Liefjes is vanaf 11 april te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair