Deze veelbelovende blockbuster met alleen maar grote sterren was een gigantische flop

Deze veelbelovende blockbuster met alleen maar grote sterren was een gigantische flop

Brian De Palma maakte al de nodige pareltjes, maar daar hoort 'The Bonfire of the Vanities' zeker niet bij.

Het komt wel vaker voor, dat een film er veelbelovend uitziet en wordt gezien als een mogelijke kanshebber voor de Oscars. Soms komt dit ook uit, andere keren blijkt het juist een mega flop te zijn. Helaas valt de onderstaande film in de laatste categorie.

Het gaat hier om The Bonfire of the Vanities van Brian De Palma. De regisseur wist hoge ogen te gooien met klassiekers als Scarface en The Untouchables, maar helaas was zijn film uit 1990 een gigantische misser.

Cast
Na meerdere succesvolle films gemaakt te hebben, wilde zowat elke grote acteur maar wat graag samenwerken met De Palma. Hij wist dan ook de nodige toptalenten te strikken voor The Bonfire of the Vanities.

In de film worden de belangrijkste rollen namelijk ingevuld door Tom Hanks, Bruce Willis, Morgan Freeman, Melanie Griffith en Kim Catrall, om er maar een paar op te noemen. Ondanks het feit dat het hier gaat om enkele van de bekendste namen in Hollywood, werd de film een flop.

Ontvangst
De film draait om de succesvolle beursmakelaar Sherman McCoy, die alles heeft wat hij zich maar kan wensen. Wanneer hij echter per ongeluk iemand aanrijdt en vlucht, komt er een einde aan zijn eigen 'american dream'.


Hoewel de film een boekverfilming is, gebaseerd op het gelijknamige geliefde boek dat sterk onthaald werd, was De Palma's werk een fiasco. The Bonfire of the Vanities werd tijdens zijn openingsweekend al met de grond gelijk gemaakt.

Gevolgen
De film scoorde rampzalige punten, zoals een 5,6 op IMDb en zelfs maar een 15% op Rotten Tomatoes. Dit had grote gevolgen aan de box-office. De blockbuster bracht namelijk maar net iets meer op dan 15 miljoen dollar tegenover een budget van 47 miljoen dollar.


Als gevolg hiervan werd De Palma lange tijd niet meer gezien als een van de beste regisseurs in Hollywood. Hoewel hij wederom indruk maakte met Carlito's Way en Mission: Impossible, is zijn carrière na The Bonfire of the Vanities nooit meer hetzelfde geweest.

NieuwsFilm

meest populair