Twee nieuwe projecten voor Boll

Sommige mensen willen hem maar al te graag stoppen, en zijn laatste film, Postal, is in de VS amper uitgebracht, maar Uwe Boll gaat onverstoord door met films maken. Hij heeft zelfs niet een, maar twee projecten op stapel. Verbazingwekkend genoeg is geen van beide gebaseerd op een spel.

Het eerste project is Stoic, en gaat over drie mannen (o.a. Edward Furlong) die in de gevangenis een vierde man tien uur lang verkrachten en martelen, waarna ze hem helpen zichzelf op te hangen. Het verhaal is gebaseerd op een Duits incident uit 2006. Boll is vooral trots op de scène waarin de man een minuut lang zijn eigen kots van de grond moet aflikken.

Het tweede project is Janjaweed, en het verhaal is al even opgewekt. De Janjaweed uit de titel zijn Arabische milities die in Sudan worden beschuldigd van marteling en genocide. De film, die grotendeels zal worden geïmproviseerd, gaat over Amerikaanse journalisten die moeten besluiten of ze weggaan om verslag te doen van de gruwelijkheden, of blijven om de bevolking te helpen.

Stoic is al gefilmd, en is nu in post-productie. Het filmen van Janjaweed begint waarschijnlijk binnenkort.

NieuwsFilm

meest populair