Prijswinnende parel op Netflix: 'The Revenant' scoort 78% op Rotten Tomatoes

Prijswinnende parel op Netflix: 'The Revenant' scoort 78% op Rotten Tomatoes

'The Revenant' van Alejandro González Iñárritu is een dramafilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. FilmTotaal helpt je een handje om deze films weer te vinden en te bewonderen.

Zo staat op Netflix de mysterieuze thriller The Revenant van regisseur Alejandro González Iñárritu, die je kunt kennen van Babel en Birdman.

The Revenant
De film uit 2015 heeft een hoofdrol voor Leonardo DiCaprio. Bijrollen gingen naar onder meer Tom Hardy, Will Poulter en Domhnall Gleeson. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (78%): "The Revenant is even mooi als compromisloos en gebruikt de toegewijde prestaties van Leonardo DiCaprio als brandstof voor een meeslepend drama dat straffe uitdagingen biedt - en rijke beloningen."

Reacties
"Wraak kan een krachtig motief zijn om te overleven, vooral als het om iemand gaat van wie je houdt! Hugh Glass kijkt toe hoe zijn zoon voor zijn ogen wordt vermoord door John Fitzgerald en voor dood wordt achtergelaten, waardoor hij gedwongen wordt door het winterse platteland te reizen om terug te keren en wraak te nemen. Brutaal en zonder berouw: dit is een overlevingsverhaal waar we alleen maar naar kunnen kijken totdat het voorbij is!" schreef Alec C op Rotten Tomatoes.



Dawn G schreef op Rotten Tomatoes: "Zo hardcore en intens. Maar het is zeker de moeite waard om door het bloed en het overleven heen te zitten en deze buitengewoon goed geschreven, geregisseerde en geacteerde film te bekijken. Bravo!"

Op Netflix
De $135 miljoen kostende film was een succes en bracht meer dan $533 miljoen op aan de BoxOffice. De film won onder andere een Oscar voor beste film, beste acteur en beste regisseur. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: 1823. De pelsjager Hugh Glass (DiCaprio) wordt op een zeker moment aangevallen en ernstig toegetakeld door een grizzlybeer. Daarna wordt hij beroofd door zijn lijfwachten en zij laten hem voor dood achter. Als Glass weer bijkomt, neemt hij wraak en zijn zoektocht naar de lijfwachten leidt hem door een enorm uitgetrokken en woest landschap.

NieuwsFilm

meest populair