Een van de beste films aller tijden 'Seven': ken jij al deze feitjes?

Een van de beste films aller tijden 'Seven': ken jij al deze feitjes?

David Fincher werd afgewezen door een topacteur, maar wist wel andere sterren te strikken.

David Fincher heeft al de nodige pareltjes gemaakt, al is menig filmfanaat het er wel over eens dat Fight Club en Seven zijn twee beste films zijn. Ken jij echter alle feitjes over de laatstgenoemde film?

In 1995 leverde de geliefde Fincher weer eens een topfilm, namelijk Seven. Deze werd ijzersterk onthaald. Zo scoort de blockbuster op IMDb een 8,6, waardoor deze op plaats nummer 20 staat in de top 250 beste films aller tijden. Ondanks het feit dat miljoenen mensen de film hebben gezien, zijn de onderstaande weetjes niet bij iedereen bekend.

Einde
Het einde van Seven is gegraveerd in de geheugens van mening filmfanaat, want dit is behoorlijk choquerend. Toch had dit er heel anders uit kunnen komen te zien. Studio New Line Cinema vond dit 'te deprimerend' en liet het script aanpassen.

Fincher was hier geen fan van en werd gelukkig bijgestaan door zijn hoofdrolspelers, Brad Pitt en Morgan Freeman. Alle drie de filmtalenten lieten weten dat als het einde zou worden aangepast zij dan zouden vertrekken. Als gevolg hiervan kregen wij toch het einde te zien dat Fincher voor ogen had.

Anders
Niet alleen New Line Cinema vond het script te duister. Fincher wilde oorspronkelijk niemand minder dan Denzel Washington voor de rol van Mills strikken, maar de acteur weigerde. Hij vond het verhaal ook te donker, maar toen hij de film zag liet hij weten spijt te hebben hier niet voor getekend te hebben.


Pitt ging dus met de rol aan de haal. De acteur is ook enorm trots op de rol en noemt het een van de beste films van zijn carrière. Fincher wist Pitt ook over te halen door te zeggen: "Dit is niet de film waar je voor herinnerd zal worden, maar wel eentje waar je gigantisch trots op zal zijn". Dat blijkt dus ook wel het geval te zijn.

Meer
Fincher wilde ook maar wat graag samenwerken met Gwyneth Paltrow, maar de actrice weigerde het project eveneens in eerste instantie. De regisseur vroeg vervolgens aan Pitt Paltrow over te halen. De twee acteurs waren destijds een koppel en Pitt wist haar te overtuigen.


Het 'sloth'-slachtoffer was echter de acteur die het verst moest gaan voor zijn rol. Ondanks dat het hier gaat om een kleine rol van enkele minuten, moest de acteur in kwestie maar liefst 14 uur stilzitten om alle make-up gedaan te krijgen...

NieuwsFilm

meest populair