Een van de beste films van 2023 scoort nu ook onwijs goed in China

Een van de beste films van 2023 scoort nu ook onwijs goed in China

'The Boy and the Heron' haalt in enkele dagen tijd tientallen miljoenen dollars op.

De Japanse animatiemeester Hayao Miyazaki heeft al de nodige pareltjes geleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan Princess Mononoke en Spirited Away. Vorig jaar was het weer raak met The Boy and the Heron, maar deze film blijft scoren.

In The Boy and the Heron volgen we Mahito, een jongen die de dood van zijn moeder probeert te verwerken. Wanneer hij en zijn vader verhuizen, ontdekt hij een ruïne in het bos die hem naar een wereld brengt die wordt bewoond door zowel de levenden als de doden.

Zoektocht
In deze wereld vervaagt de dood en herrijst het leven in een nieuwe gedaante. Mahito is ervan overtuigd dat hij in deze wereld zijn moeder kan vinden.

The Boy and the Heron werd uitstekend onthaald, scoort overal goede cijfers en won recentelijk zelfs de Oscar voor beste animatiefilm. In China hebben ze langer moeten wachten, maar de film draait daar nu ook en is daar eveneens een box-office hit.

Succes
In twee dagen tijd heeft Miyazaki's film maar liefst 37 miljoen dollar opgehaald. The Boy and the Heron heeft dan ook al de koppositie overgenomen van de blockbuster Godzilla x Kong: The New Empire. De verwachting is dat de animatiefilm alleen al in China meer dan 100 miljoen dollar zal ophalen.



NieuwsFilm

meest populair