Bill Murray heeft nog steeds spijt van deze rol: "Waar zijn we in vredesnaam mee bezig?"

Bill Murray heeft nog steeds spijt van deze rol: "Waar zijn we in vredesnaam mee bezig?"

De acteur had misschien iets beter het script en zijn contract moeten doornemen...

Het komt wel vaker voor dat een acteur in een film meespeelt maar hier achteraf spijt van heeft voor een of andere reden. Dit is ook het geval voor Bill Murray. Hij heeft namelijk geen erg goede herinneringen overgehouden aan zijn rol in Garfield: The Movie uit 2004.

Murray, o.a. bekend van klassiekers als Ghostbusters of topfilms als Lost in Translation, heeft altijd de rollen voor het oprapen gehad. In 2004 tekende hij voor de hoofdrol in Garfield: the Movie, waarin hij de stem verzorgt van de wereldberoemde kat.

Opmerkelijk
Het was best merkwaardig dat Murray destijds voor de rol had getekend, aangezien hij destijds een van de grootste namen was in Hollywood. De reden dat hij hiervoor ging was eigenlijk ook een fout, anders was het er waarschijnlijk nooit van gekomen.

Toen Murray het script kreeg toegestuurd, dacht hij te zien staan dat het script was geschreven door Joel Coen, een van de beroemde Coen broertjes, bekend van Fargo en The Big Lebowski.

Andere Joel
Wat blijkt, het ging hier om Joel Cohen (van Cheaper by the Dozen). Murray, denkende dat het ging om een van de Coen-broers, kwam hier echter te laat achter en besloot door te zetten. Dat betekent echter niet dat hij hiervan heeft genoten.


Zo zei Murray al eerder: "Hoe meer ik las van het script, hoe benauwder ik het kreeg. Het werd telkens erger. Ik keek de film en bleef zeggen: "Wie heeft dit gemaakt? Dit is vreselijk! Waar was Coen in vredesnaam mee bezig?!" Toen kreeg ik te horen dat het niet ging om Joel Coen..."

Ontvangst
Garfield werd met de grond gelijk gemaakt. Op IMDb scoort deze een 5 en op Rotten Tomatoes zelfs een rampzalige 14%. Alleen de box-office mag tamelijk lucratief genoemd worden. Tegenover een budget van 50 miljoen dollar bracht deze net iets meer dan 200 miljoen dollar op.NieuwsFilm

meest populair