'Tiger Stripes': deze bizarre Maleisische body horror moet je nu in de bios zien

'Tiger Stripes': deze bizarre Maleisische body horror moet je nu in de bios zien

De puberteit is monsterlijk in deze rebelse Cannes-winnaar uit Maleisië.

Amanda Nell Eu verraste pers en festivalgangers op de afgelopen Cannes met haar debuutfilm Tiger Stripes, een vernieuwende body horror over een Maleisisch pubermeisje dat langzaamaan verandert in een tijger(achtig monster). Het is een cultfilm in wording.

In Tiger Stripes is een grote rol weggelegd voor Nell Eu's zwak voor Aziatische fantasy-films. De muziek werd verzorgd door het Indonesische 'deconstructed club'-duo Gabber Modus Operandi en helpt hard mee aan het rauwe randje van deze fabel over drie onschuldige jonge meisjes.

Plot
Zaffan is rebels, energiek en de waaghals van haar vriendengroep. Ze kan niet wachten om volwassen te worden, maar haar branie verdwijnt wanneer haar puberteit op komt dagen. Ze ontdekt steeds gekkere dingen over haar veranderende lichaam en doet er alles aan om deze geheim te houden.

Tevergeefs, want op school en thuis moet niemand iets hebben van die nieuwe Zaffan. Steeds meer buitengesloten groeit Zaffan uit tot een monster en leert ze dat ze pas echt sterk is wanneer ze haar nieuwe vorm durft te accepteren.

Gore
In de trailer zien we dat een film is die bestaat uit een mix van zorgeloze lol en heftige, visuele tijger-terror. Voor fans van titels als de weerwolvenfilm Ginger Snaps is dit zeker een aanrader.


Tiger Stripes is vanaf 11 april te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair