Eerste recensies stevige horrorfilm 'Abigail': kijken of skippen?

Eerste recensies stevige horrorfilm 'Abigail': kijken of skippen?

De nieuwste film van de regisseurs van 'Scream 5' en 'Scream 6' wordt goed ontvangen.

De nieuwe horrorfilm Abbigail wordt een, met bloed doordrenkte, gestoorde sensatie-rit genoemd in eerste positieve recensies.

Op 18 april verschijnt een nieuwe horrorfilm van Scream- en Ready or Not-regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett. In Abbigail ontvoeren een stel criminelen een 12-jarige ballerina. Ze houden de dochter van een machtig figuur in de onderwereld gegijzeld voor 50 miljoen dollar. Ze hoeven alleen maar een nacht met het meisje te overleven in een verlaten landhuis. Maar ze komen er al snel achter dat er iets niet helemaal in orde is met het meisje.

Positieve recensies
De eerste recensies van Abbigail zijn binnen en de critici zijn tot nu toe redelijk positief. Op recensie-site Rotten Tomatoes scoort de film een nette 71% positieve recensies met een gemiddelde score van 7,4.

De critici prijzen vooral de humor, de sterke personages en de grote hoeveelheid bloed. "Abbigail is een van de meest vermakelijke horrorfilms in jaren", schrijft BJ Colangelo van Slashfilm. "Alisha Weir is fantastisch als Abbigail in de beste van film van dit regisseursduo tot nu toe," aldus Youtuber Cody Leach.

Kritiek
Niet iedereen is positief. Simon Abrams noemt de film "inspiratieloos en onorigineel" en Maggie Boccella van Collider noemt de film een "Paint By Numbers-horror."



In Abbigail speelt Scream-ster Melissa Barrera naast Dan Stevens, Alisha Weir, Kathryn Newton, William Catlett en Kevin Durand. Abbigail draait vanaf 18 april in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair