Tom Hollands 'Romeo & Juliet' is een groot succes maar racisten verpesten het feest

Tom Hollands 'Romeo & Juliet' is een groot succes maar racisten verpesten het feest

Een zwarte Juliet kan in de ogen van de nodige 'internettrollen' niet.

Tom Holland werd wereldberoemd nadat hij de rol van Spider-Man in het MCU wist te bemachtigen. Sindsdien weet hij de ene na de andere rol te scoren. Nu waagt hij zich ook aan het theater, iets dat tegelijkertijd een succes is en voor ophef zorgt.

Holland heeft namelijk getekend voor Romeo & Juliet. Hij zou normaal gesproken alleen in Londen optreden, maar aangezien alle voorstellingen in een razend tempo werden verkocht, gaat hij nu zelfs ook naar het prestigieuze Broadway in New York.

Kritiek
Hoewel de musical nu dus al een succes is en er veel aanvraag is voor kaartjes, leveren sommige mensen ook kritiek op de cast. De reden hiervoor? De rol van Juliet zal vervuld worden door Francesca Amewudah-Rivers, de zwarte Sex Education-actrice.

Helaas kreeg zij te maken met racistische haatreacties. Bridgerton-actrice Arséma Adeoluwayemi Hamera vindt deze reacties onacceptabel en liet dat weten ook. Zij hoopt dat Holland zich hiertegen zal uitspreken.

Reactie
Zo schrijft Hamera op haar Instagram: "Je mag ook wel wat druk gaan uitoefenen Tom Holland. Je moet iets zeggen, wat dan ook om tegen deze verschrikkelijke en racistische reacties in te gaan".


Sommige mensen zijn het hiermee eens, maar fans van Holland zeggen dat de acteur nauwelijks op sociale media te vinden is.

NieuwsFilm

meest populair