'Star Wars'-ster schittert in ongelooflijke en waargebeurde 'Young Woman and the Sea'

'Star Wars'-ster schittert in ongelooflijke en waargebeurde 'Young Woman and the Sea'

Ondanks vele tegenstand zwemt Trudy Ederle in de nieuwe Disneyfilm als eerste vrouw succesvol het Kanaal over.

Young Woman and the Sea vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Trudy Ederle, de eerste vrouw die het Kanaal succesvol overzwom. Ondanks de flinke tegenstand die ze vanuit de samenleving kreeg, laat de trailer zien dat ze doorzette en nooit opgaf.

Het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië is ongeveer 33 kilometer breed. Net als veel ervaren zwemmers droomde ook Trudy Ederle ervan om het Kanaal over te zwemmen, nadat ze in 1924 goud haalde op de Olympische Spelen.

Star Wars actrice
De rol van Ederle in dit drama wordt vertolkt door Daisy Ridley, bekend van haar rol als Rey in Star Wars. De regie is in handen van Joachim Rønning, die eerder Maleficent 2 en Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge maakte.

Ederle financierde haar overtocht door contracten af te sluiten met twee kranten en haar verhaal te verkopen. Slechts vijf mannen zwommen eerder het Kanaal over, voordat de sportster de overtocht maakte.

Trailer
De door Jerry Bruckheimer geproduceerde Young Woman and the Sea verschijnt op 31 mei in de Amerikaanse bioscopen. Bekijk hieronder alvast de trailer om een glimp op te vangen van het bijzondere en inspirerende verhaal van Trudy Ederle.NieuwsFilm

meest populair