'The Color Purple' met Fantasia en Danielle Brooks nu te streamen op HBO Max

'The Color Purple' met Fantasia en Danielle Brooks nu te streamen op HBO Max

Deze geweldige musicalbewerking van de geliefde klassieker mag je absoluut niet missen.

HBO Max heeft weer een topfilm toegevoegd aan zijn catalogus: The Color Purple. In deze nieuwe en krachtige verfilming van de klassieker speelt de bekende Amerikaanse zangeres en actrice Fantasia de hoofdrol van Celie.

The Color Purple vertelt het ontroerende en inspirerende verhaal van Celie, een onderdrukte zwarte vrouw die begin twintigste eeuw opgroeit in het Amerikaanse zuiden. De film laat zien hoe zij zich langzaam weet los te breken uit een milieu vol vrouwenhaat en geweld.

Inspiratie
The Color Purple is gebaseerd op de gelijknamige en prijswinnende brievenroman van Alice Walker. In 1985 verscheen er al een verfilming gemaakt door niemand minder dan regisseur Steven Spielberg, die nu als producent betrokken is.

In 2005 ging er een musicalbewerking in première op Broadway. Deze diende nu als belangrijkste inspiratie voor deze nieuwe film, die is gemaakt door de talentvolle Ghanese regisseur Blitz Bazawule (The Burial of Kojo).

Lovende reacties
The Color Purple werd ontvangen met lovende recensies. Actrice Danielle Brooks (Orange is the New Black) werd genomineerd voor een Oscar voor haar bijrol in de film.


Deze filmtopper is sinds deze week te streamen op HBO Max. Interesse? Je kunt The Color Purple via deze link direct gaan kijken.

NieuwsFilm

meest populair