De bezwerende arthouse-hit 'Augure' nu te zien in de Nederlandse bioscopen

De bezwerende arthouse-hit 'Augure' nu te zien in de Nederlandse bioscopen

Na jaren in België te hebben doorgebracht, keert een jonge Congolese man terug naar zijn geboorteplaats Kinshasa om de complexiteit van zijn familie en cultuur onder ogen te zien.

Het speelfilmdebuut Augure van het Belgisch-Congolese multitalent Baloji werd geïnspireerd door het gewicht van zijn naam, dat in de koloniale tijd de beladen betekenis van 'tovenaar' kreeg.

Naast de regie en het scenario verzorgde Baloji ook de kostuums en nam hij vier gloednieuwe albums op bij de film, gebaseerd op de hoofdpersonages. Het resultaat, dat visueel verbluffend is geworden, won de New Voice Prize in Cannes en behaalde internationaal nog vele andere prijzen.

Verhaal
Na achttien jaar keert Koffi terug naar zijn geboorteland Congo, om zijn zwangere vrouw voor te stellen aan zijn familie en de traditionele bruidsschat te betalen. De reünie verloopt echter niet zoals verwacht: hoewel Koffi met man en macht probeert de banden weer aan te sterken, is en blijft hij voor de gemeenschap een 'teken van de duivel'.

Koffi lijkt zich moeilijk los te kunnen wrikken uit de diepgewortelde geloofsovertuigingen van zijn familie. Samen met andere 'duivelskinderen' besluit hij de vurige strijd aan te gaan om dit helse label van zich af te werpen.

Wonderbaarlijk
In de trailer zien we dat dit een bezwerend drama is over identiteit, ontheemding en de hunkering naar acceptatie op de achtergrond van een magisch-realistisch Congo.


Augure is vanaf 18 april te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair