Kristen Stewart 'Love Lies Bleeding' zorgt voor grote vechtpartij tijdens Belgisch filmfestival

Kristen Stewart 'Love Lies Bleeding' zorgt voor grote vechtpartij tijdens Belgisch filmfestival

Een paar mensen vonden het nodig om de pret voor iedereen te verderven.

Het Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film, ook wel bekend als het BIFFF, is in volle gang. Hier wordt het publiek getrakteerd op allerlei films, waaronder Kristen Stewarts Love Lies Bleeding. Vlekkeloos verliep dit echter allesbehalve.

In de sterk onthaalde Love Lies Bleeding maken we kennis met sportschoolmanager Lou en bodybuilder Jackie. De twee krijgen gevoelens voor elkaar, maar lang kunnen ze niet genieten van hun liefdesgeluk.

Problematisch
Lou's zus wordt op brute wijze mishandeld en belandt in het ziekenhuis. Lou vreest dat dit te maken heeft met haar criminele vader, wiens duistere verleden zij onder ogen zal moeten komen. De vraag is of beide vrouwen hiermee om kunnen gaan.

Helaas verliep de première in België rampzalig. Tijdens de film, die dus draait over een lesbisch stel, werden er homofobe dingen geroepen. Dit groepje toeschouwers was niet alleen discriminerend bezig, ze begonnen ook te klappen tijdens een verkrachtingsscène.

Gepauzeerd
Als gevolg hiervan brak er zelfs een vechtpartij onder de toeschouwers uit. Hierdoor werd de politie erbij betrokken en de film werd stilgelegd. De studio achter Love Lies Bleeding, The Searchers, liet zich erover uit.


"The Searchers laat weten "geschrokken en teleurgesteld" te zijn over de gebeurtenissen. "Als onafhankelijke en vooruitstrevende distributeur staan wij voor een diverse en inclusieve catalogus en betreuren we dat kijkers zich onveilig hebben gevoeld". Zij hopen op een gepaste reactie van het filmfestival, anders zullen ze in toekomst niet meer met ze willen samenwerken.

Reactie
Het BIFF deelde hun reactie al op 'X', het platform voorheen bekend als Twitter: "Discriminerende opmerkingen tegen welke gemeenschap dan ook zullen nooit een plaats hebben binnen het festival, net zoals iedere andere uiting van moreel en/of fysiek geweld om meningsverschillen te uiten".


"Zoals we altijd al hebben gezegd: altijd met humor, maar bovenal met respect". Zie het volledige statement hierboven.

NieuwsFilm

meest populair