Eerste recensies 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare': kijken of skippen?

Eerste recensies 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare': kijken of skippen?

Een mooie rating van de filmcritici, dus waarschijnlijk zoals gewoonlijk een nog betere audience score.

Een Guy Ritchie-film is eigenlijk altijd wel iets om naar uit te kijken. Enigszins onverwacht bracht de geliefde regisseur The Ministry of Ungentlemanly Warfare uit. De eerste recensies zijn nu online te vinden.

De blockbuster van Ritchie is gebaseerd op het boek Churchill's Secret Warriors: The Explosive True Story of the Special Forces Desperadoes of WWII, dat precies 10 jaar geleden door schrijver Damien Lewis werd uitgebracht.

Verhaal
In de film is de hoofdrol weggelegd voor de voormalige Superman-acteur, Henry Cavill. Hij is te zien als March-Phillips, die de leiding heeft over een groep Britse commando's die nogal onorthodoxe methodes toepaste tegen de Duitsers.

Opgericht door Winston Churchill, moet het team de oorlog met de nazi's zien te ontregelen. In Nederland zullen we nog even moeten wachten op de blockbuster, maar in Amerika is deze al te zien. De eerste recensies staan nu dan ook al op Rotten Tomatoes.

Score
Vooralsnog scoort The Ministry of Ungentlemanly Warfare een respectabele 78% na bijna 30 recensies. Het gaat hier wel om de 'Tomatometer', het punt van de filmcritici. De publieksscores van Ritchie's films zijn op Rotten Tomatoes namelijk bijna altijd vele malen beter.


Om maar een paar voorbeelden te noemen: Snatch (74% tegenover 93%), King Arthur (31% tegenover 69%) en Aladdin (57% tegenover 94%). Als dat ook hier weer het geval zal zijn staat de 'gewone bioscoopgangers' weer iets heel moois te wachten!

NieuwsFilm

meest populair