Manager Elvis krijgt film

De manager van Elvis Presley, Colonel Parker, van origine een Nederlander (oorspronkelijke naam: Andreas Cornelis Dries van Kuijk) die in 1997 op 87-jarige leeftijd overleed, krijgt zijn eigen film. Filmproducenten David Permut en Steve Binder hebben de rechten op het biografische boek The Colonel: The Extraordinary Story of Colonel Tom Parker and Elvis Presley (van Alanna Nash) gekocht. Zij gaan een film met de titel The Colonel ontwikkelen, over een man wiens verleden in schaduwen is gehuld en die flinke controle had over de carrière van 's werelds beroemdste rockster.

Nash groef diep voor haar boek en bewees eens en temeer dat Parker inderdaad uit Nederland kwam, en suggereerde dat zijn plotselinge vertrek naar de VS misschien iets te maken had met de moord op een vrouwelijke kennis. Hoewel die knuppelmoord nooit is opgelost, zegt producent Permut dat dit waarschijnlijk wel in de film komt. Het zou in ieder geval verklaren waarom Parker nooit wilde dat Presley door Europa ging touren.

Na zijn aankomst in de VS begon Parker eerst als oplichter in het circuscircuit voordat hij de promotie van countryartiesten als Minnie Pearl, Hank Snow en Eddy Arnold ging verzorgen. Daarna werd hij exclusief manager van Elvis Presley en maakte van een Amerikaanse rocksensatie een steenrijke wereldster. Waarbij hij zelf de helft van alle inkomsten opstreek. Hij dwong Elvis na diens legertijd 8 jaar lang alleen nog maar films te maken en niet meer live op te treden. Erg goed voor de bankrekening van Parker, maar niet voor de muzikale carrière van Elvis, die na de '68 comeback special weer live ging optreden terwijl de relatie tussen Elvis en de Colonel verslechterde tot de dood van Elvis in 1977.



NieuwsFilm

meest populair