'Nightwatch' krijgt na 30 jaar een vervolg: 'Nightwatch: Demons Are Forever'

'Nightwatch' krijgt na 30 jaar een vervolg: 'Nightwatch: Demons Are Forever'

Het is vooralsnog niet bekend wanneer de film in Nederland te zien zal zijn, maar hier is nu wel al de trailer.

Lang voordat Nikolai Coster-Waldau wereldberoemd werd als Jaime Lannister in Game of Thrones, was hij al te zien in Nightwatch. Deze film verscheen in 1994. Nu, dertig jaar later, komt er een vervolg aan, genaamd Nightwatch: Demons Are Forever.

Nightwatch (de originele titel is Nattevagten) was het acteerdebuut in een lange speelfilm voor Waldau. In de film kruipt hij in de huid van de jonge rechtenstudent genaamd Martin. Om wat bij te verdienen, begint hij als nachtwaker te werken in een mortuarium.

Problemen
De vorige nachtwaker stopt ermee en weigert te onthullen waarom. Wanneer Martin overneemt, beginnen er echter behoorlijk vreemde dingen te gebeuren...

Nattevagten werd sterk onthaald, waardoor regisseur Ole Bornedal in 1997 een Amerikaanse versie maakte. Hierin speelde Ewan McGregor weer de hoofdrol. De remake sloeg echter heel wat minder aan.

Meer
Toch heeft Bornedal zin in meer en komt nu dus met een vervolg op de originele Nattevagten. Hiervoor werkt hij opnieuw samen met Waldau. Ook weten we wat we kunnen verwachten van het vervolg.


De 22-jarige studente Emma gaat werken in dezelfde forensische afdeling waar haar ouders vroeger bijna om het leven kwamen, toen ze in aanmerking kwamen met de doorgedraaide politie inspecteur Wörmer.

Wraak
Als gevolg van deze gebeurtenissen pleegde Emma's moeder zelfmoord en haar vader, niemand minder dan Martin, neemt nu de nodige medicatie om het verleden proberen te vergeten. Emma wil erachter komen wat er precies gebeurde al die jaren geleden en gaat op zoek naar Wörmer.


Wanneer ze hem vindt en aanspreekt, verliest Wörmer andermaal zijn zelfbeheersing. Hij heeft maar een enkel doel voor ogen: wraak nemen op iedereen die het zijn leven zo lastig hebben gemaakt, waaronder Martin en Emma.

NieuwsFilm

meest populair