Acteurs betuigen eer aan Pollack

Verschillende acteurs hebben vandaag hulde gebracht aan de eergisteren overleden Amerikaanse acteur/regisseur Sydney Pollack. Het eerbetoon werd geleid door George Clooney, vorig jaar nog samen met Pollack te zien in de misdaadthriller Michael Clayton. Clooney prees vooral Pollacks klasse: "Sydney maakte de wereld een beetje beter, films een beetje beter, en zelfs etentjes een beetje beter. Petje af voor een klassebak. Hij zal verschrikkelijk gemist worden."

Ook actrice Sally Field, die in 1981 een hoofdrol vertolkte in Pollacks Absence Of Malice, bracht hulde aan de regisseur. "De gelegenheid hebben om Sydney te kennen en met hem samen te werken was voor mij een groot geschenk in mijn leven. Hij was een goede vriend en een fenomenale regisseur. Ik zal elk moment dat ik met hem heb doorgebracht koesteren", aldus Field.

Pollack regisseerde onder meer Tootsie, Three Days of the Condor, The Way We Were en Out of Africa. Met de laatste film won hij in 1985 twee Oscars (voor beste film en beste regisseur).



NieuwsFilm

meest populair