Algemeen

Acteurs betuigen eer aan Pollack

door Jeffrey op 28.05.2008 om 20:21 in Algemeen
Verschillende acteurs hebben vandaag hulde gebracht aan de eergisteren overleden Amerikaanse acteur/regisseur Sydney Pollack. Het eerbetoon werd geleid door George Clooney, vorig jaar nog samen met Pollack te zien in de misdaadthriller Michael Clayton. Clooney prees vooral Pollacks klasse: "Sydney maakte de wereld een beetje beter, films een beetje beter, en zelfs etentjes een beetje beter. Petje af voor een klassebak. Hij zal verschrikkelijk gemist worden."

Ook actrice Sally Field, die in 1981 een hoofdrol vertolkte in Pollacks Absence Of Malice, bracht hulde aan de regisseur. "De gelegenheid hebben om Sydney te kennen en met hem samen te werken was voor mij een groot geschenk in mijn leven. Hij was een goede vriend en een fenomenale regisseur. Ik zal elk moment dat ik met hem heb doorgebracht koesteren", aldus Field.

Pollack regisseerde onder meer Tootsie, Three Days of the Condor, The Way We Were en Out of Africa. Met de laatste film won hij in 1985 twee Oscars (voor beste film en beste regisseur).

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Planethugo

Avatar

Vind het opmerkelijk dat iemand die vorig jaar nog een aflevering in The Sopranos een arts speelde bij iemand die sterft aan kanker een jaar later er zelf aan gestorven is.

rip

Kimon

Avatar

Planethugo "vind het opmerkelijk dat iemand die vorig jaar nog een aflevering in The Sopranos een arts speelde bij iemand die sterft aan kanker een jaar later er zelf aan gestorven is.

rip"

Als ik mij goed herriner is dat niet Sydney Pollack. Maar hij lijkt er inderdaad wel op.

Planethugo

Avatar

Kimon "Als ik mij goed herriner is dat niet Sydney Pollack. Maar hij lijkt er inderdaad wel op."


Toch wel8-)

Kimon

Avatar

Ah nu snap ik het. Ik had de arts in mijn hoofd in aflevering 2 van seizoen 6 (Ron Leibman, heb het even opgezocht). Sydney Pollack speelt namelijk een verpleger in die aflevering waar jij op doelde.

NieuwsFilm

meest populair