Dave Bautista vergelijkt Marvel met 'Dune'-films: "Een wereld van verschil"

Dave Bautista vergelijkt Marvel met 'Dune'-films: "Een wereld van verschil"

De spierbundel heeft duidelijk meer genoten van zijn schurkenrol dan het spelen van een superheld.

Dave Bautista brak door in het worstelen, maar net zoals Dwayne 'The Rock' Johnson en John Cena brak ook hij door in Hollywood. De meeste filmfanaten zullen zeggen dat Bautista de beste castingkeuzes heeft gemaakt, maar de acteur heeft zelf meer genoten van sommige projecten dan anderen.

Bautista wist bijvoorbeeld hoge ogen te gooien in Blade Runner 2049, Glass Onion: A Knives Out Story en Spectre, om er maar een paar te noemen. Zijn bekendste rollen zijn echter ongetwijfeld die van Drax the Destroyer in diverse Marvel-films en Glossu Rabban in het Dune-tweeluik.

Vergelijking
De spierbundel kroop voor een allerlaatste keer in de huid van de geliefde Drax voor Guardians of the Galaxy Vol.3. Na zijn laatste optreden in de rol, maakte hij bekend dat hij er voldoende van had. Uit zijn verklaringen blijkt dat hij niet altijd genoten heeft van zijn samenwerking met Marvel. Hij vergelijkt deze ervaring nu met het werken voor Denis Villeneuve.

Zo begint Bautista: "Ik heb 7 films gemaakt voor Marvel. Elke film was anders, maar regelmatig moest ik acteren met tennisballen. Het gaat hier gewoon heel vaak om green screen, dus je doet dingen alleen en moet veel inbeelden".

Anders
Villeneuve staat bekend om het vermijden van green screen wanneer dit mogelijk is en bouwt graag gigantische filmsets op voor zijn acteurs. Hier kan Bautista wel van genieten: "Voor 'Dune' werd echt een hele wereld opgebouwd".


"Je hoeft dan niet veel te werken met je eigen fantasie, maar gewoon met de omgeving. Dit maakt het allemaal veel makkelijker. Het voelt allemaal heel echt aan en je bent omringd door fantastische acteurs, zonder enige CGI figuren. Dus ja, dit was een hele andere ervaring!"

NieuwsFilm

meest populair