Dé reden waarom Val Kilmer en Tom Sizemore elkaar totaal niet mochten

Dé reden waarom Val Kilmer en Tom Sizemore elkaar totaal niet mochten

Wat begon als een meningsverschil werd een ruzie die behoorlijk uit de hand liep.

Het komt wel vaker voor, dat acteurs aan dezelfde film werken maar elkaar totaal niet mogen. Dit was ook het geval voor Val Kilmer en Tom Sizemore, die meerdere keren met elkaar op de vuist gingen tijdens de opnames van Red Planet. Wat is hier echter de reden voor?

In 2000 wisten Kilmer en Sizemore, samen met Carrie-Anne Moss, de hoofdrollen te bemachtigen in de sci-fi-film Red Planet. In deze film van regisseur Anthony Hoffman volgen we zes astronauten, die naar Mars gaan. Het doel van hun missie is om de grond van de planeet vruchtbaar te maken.

Probleem
Het astronauten-team wordt hierin bijgestaan door de multifunctionele robotassistente Amee. Door een storing raakt zij echter volledig ontregeld. In plaats van een trouwe hulp, verandert zij in een moordmachine die de crew wil uitroeien.

De 'killer-robot' was echter niet het grootste probleem. Kilmer en Sizemore konden het namelijk allesbehalve goed met elkaar vinden. Het begon allemaal toen Sizemore een van zijn fitness apparaten uit Engeland wilde laten overvliegen naar de set in Australie.

Ruzie
Kilmer, o.a. bekend van de topper Heat, waarin Sizemore ook te zien is, vond dit erg overdreven en liet dit weten ook. Vanaf dat moment kregen de twee over van alles en nog wat ruzie: hun salaris, hun prestaties en meer.


Sizemore ging zelfs vaker over de rooie. Op een gegeven moment gooide hij een gewicht van 20 kilo richting Kilmer en mistte laatstgenoemde maar op een haar. Tijdens een vechtscène in de film besloot Sizemore Kilmer ook echt een klap te geven.

Reactie
De twee begonnen elkaar zo te haten dat ze weigerden nog samen te werken. Kilmer kwam zijn trailer niet uit wanneer Sizemore op de set was. Hoffman moest dus het nodige aanpassen in zijn film, waardoor het lijkt alsof de twee samen te zien zijn maar dit eigenlijk niet het geval is.


Voor Kilmer was de maat dan ook helemaal vol. Hij weigerde zelfs nog Sizemore bij zijn naam te noemen. Zelfs tijdens de opnames wilde hij Sizemore niet meer Burchenal noemen (de naam van zijn personage) maar riep hij gewoon 'Hey, you!', omdat hij alle respect voor zijn collega had verloren.

NieuwsFilm

meest populair