Het algoritme van Netflix verwierp een vervolgpitch voor 'A Knight's Tale 2'

Het algoritme van Netflix verwierp een vervolgpitch voor 'A Knight's Tale 2'

Netflix was "niet geïnteresseerd" en Sony "wilde het niet doen"

In een nieuw interview legde filmmaker Brian Helgeland uit dat hij graag een vervolg wilde maken op A Knight's Tale, maar door Netflix's algoritme werd zijn pitch afgewezen.

"Ik heb het aan Sony gepitcht omdat zij de rechten bezitten en het leek dat ze geïnteresseerd waren om het met Netflix te maken en het als Netflix-film uit te brengen," aldus Helgeland.

Geen vervolgfilm door het algoritme
De originele film uit 2001 met Heath Ledger in de hoofdrol gaat over William Thatcher, een boer die zich voordoet als een ridder.

Maar helaas was Netflix niet geïnteresseerd in een A Knight's Tale 2: "Ik heb begrepen dat Netflix dit vervolgidee heeft getest via hun algoritme, waaruit bleek dat het niet succesvol zou zijn," vertelt de filmmaker.

Een idee voor een vervolg
" A Knight's Tale lijkt elk jaar populairder te worden; het is het vreemdste," vindt Helgeland. Daarnaast had hij al een idee voor een vervolg toen de originele middeleeuwse komedie af was.Helgeland vertelt: "Toen we 'A Knight's Tale' af hadden, dachten we er al over om het vervolg als piratenfilm te maken. Het complot draaide om graaf Adhemar die Jocelyn ontvoerde en haar naar Constantinopel bracht."

Gebrek aan discipline
"Ze eindigen als galeislaven nadat hun boot door piraten is buitgemaakt. Er zit een gevangene op de boot met een schatkaart op zijn rug getatoeëerd, maar hij wordt steeds gegeseld wegens gebrek aan discipline."

"De jongens bieden zich vrijwillig aan om om de beurt gegeseld te worden in de plaats van deze gevangene, zodat de kaart niet wordt gewist, maar Sony wilde het niet doen," aldus Helgeland.

NieuwsFilm

meest populair