Hollywood-icoon haalt uit naar entertainmentindustrie: "Niet meer wat het was"

Hollywood-icoon haalt uit naar entertainmentindustrie: "Niet meer wat het was"

De tweevoudig Oscar bekroonde Jessica Lange zegt dat het allemaal veel anders aanvoelt.

Als je een beetje het filmnieuws volgt heb je vast en zeker wel al artikelen zien langskomen over bekende sterren die klagen over de stand van zaken. In de ogen van de nodige filmtalenten gaat het er in de entertainmentwereld minder aan toe. Jessica Lange behoort tot dit groepje.

Lange heeft al decennia ervaring. De actrice was te zien in sterk onthaalde films als Tootsie en Blue Sky. Voor beide films won ze een Oscar. Ondanks het feit dat ze alweer 75 jaar oud is, acteert ze nog veel. Het valt haar wel op dat de filmwereld flink aan het veranderen is.

Kritiek
Tijdens een recent interview laat Lange zich erover uit: "De filmwereld is een zakelijke wereld geworden. Het draait niet meer om creativiteit. Het artistieke aspect is niet langer het belangrijkste, maar hoeveel een film kan opbrengen".

"Ik vind het persoonlijk schandalig dat films als 'Batgirl' en 'Coyote vs. Acme' niet langer worden uitgebracht, terwijl deze al zo goed als afgerond zijn, alleen maar voor belastingvoordelen. Ik pleit voor een wet die het stopzetten van filmprojecten voor belastingvoordelen verbiedt".

Voorkeur
Lange vervolgt: "Wat grappig is is als we kijken naar de beste films van het jaar. Wat valt dan op? Ze komen niet uit Amerika. Mijn favoriet was 'Anatomy of a Fall'. Hoe vaak krijgen we nog zulke films te zien?"


"Ik herinner me de dagen dat de cameraman uren nodig had om het perfecte licht te vangen, maar dat was het allemaal waard, want het leverde geweldige beelden op. Nu is dat niet meer nodig. Het is bijna allemaal digitaal. Het is allemaal heel anders".

Energie
Lange gaat zelfs zo ver door te zeggen dat filmmaken nu heel anders aanvoelt: "Vroeger stond de regisseur naast de camera. Er was meer samenwerking en een soort connectie tussen de filmmaker en de acteur. Dat was een prachtige manier van werken, maar dat komt nu niet meer veel voor..."

NieuwsFilm

meest populair