Niemand minder dan Famke Janssen wil de nieuwe James Bond worden

Niemand minder dan Famke Janssen wil de nieuwe James Bond worden

De BN'er hoopt sowieso dat de volgende 007 gespeeld zal worden door een vrouw.

We weten onderhand allemaal wel dat Daniel Craig niet terugkeert als James Bond. Ondanks het feit dat we al heel wat namen voorbij hebben horen komen als mogelijke opvolgers, stelt nu niemand minder dan onze eigen Famke Janssen zich voor.

Janssen, bekend van diverse X-Men-films en de Taken-franchise, heeft al wat ervaring wat betreft de James Bond-wereld. Zij nam het namelijk op tegen Pierce Brosnans James Bond in GoldenEye. Hierin was zij te zien als een van de geliefde schurk Xenia Onatopp.

Meer
Nu een andere acteur het stokje van Craig moet overnemen, spreekt ook Janssen zich uit over de situatie. Zij zou het wel mooi vinden als een actrice aangesteld wordt als de nieuwe geheim-agent. Ze geeft ook toe dat ze geïnteresseerd is in de rol.

Tijdens een recent gesprek liet de Amstelveen geboren actrice zich er kort maar krachtig over uit: "Een vrouw als James Bond, dat wil ik zien! Ik ben zelf ook beschikbaar. Het wordt tijd voor een vrouw".

Verwachting
Ondanks het feit dat Janssen meer dan genoeg ervaring heeft met het blockbuster-genre, lijkt de kans bijzonder klein dat zij het wordt. Barbara Broccoli, de bekende Bond-producente, liet al eerder weten dat het wederom een man zal worden.


Broccoli liet ook weten dat ze de voorkeur geven aan een relatief jonge acteur, zodat ze met een enigszins onervaren 007 kunnen beginnen. Ook zou een jonge acteur langer de rol op zich kunnen nemen. Aaron Taylor-Johnson lijkt vooralsnog de grootste kanshebber.

NieuwsFilm

meest populair