Winnaars MTV Movie Awards

Transformers is gisteren bij de MTV Movie Awards gekozen tot beste film. De knokkende robots liet hiermee andere bioscoophits als Juno en I am legendachter zich. Johnny Depp mocht het podium in Los Angeles tweemaal oplopen om gouden popcornbekers in ontvangst te nemen voor beste komiek en beste slechterik.

Tijdens de uitreiking van de publieksprijzen zorgden Jonah Hill en James Franco voor flinke opschudding. De twee acteurs hadden besloten de prijs voor beste zomerfilm uit te reiken terwijl ze een jointje rookten. Toen de heren het 'gedroogde onkruid' tevoorschijn haalden zoomden de MTV-camera's snel uit.

Franco vertelde later dat het idee van de zender kwam die het plan vervolgens op het laatste moment wilde afblazen. Maar volgens de acteur was het toen te laat om terug te krabbelen en besloot het tweetal het script te volgen. Robert Downey jr. zijn reactie, die een prijs in ontvangst nam voor de film Iron man was; "Dank je wel jongens, voor deze bedwelmende introductie".

Ellen Page sleepte voor haar rol in Juno de award in de wacht voor beste actrice. Het publiek vond Will Smiths vertolking in de horrorfilm I am legend de beste acteursrol. Zac Efron was de winnaar in de categorie beste doorbraak voor zijn rol in de musical Hairspray.

Jaarlijks worden ook onderscheidingen weggegeven voor het beste gevecht in een film en de beste filmzoen. Vechtersbazen Sean Faris en Cam Gigandet werden gekroond voor hun knokpartij in Never back down. De hoofdrolspelers uit Step up 2, Briana Evigan en Robert Hoffman, deelden volgens het publiek de beste filmzoen.

NieuwsFilm

meest populair