Ethan Hawke: "Dit zei Denzel Washington tegen mij toen ik een Oscar voor 'Training Day' misliep"

Ethan Hawke: "Dit zei Denzel Washington tegen mij toen ik een Oscar voor 'Training Day' misliep"

De twee acteurs wisten hoge ogen te gooien in dit pareltje uit 2001.

Denzel Washington won zeer verdiend een Oscar voor zijn glansrol in Training Day. Ethan Hawke was eveneens genomineerd voor zijn rol in de blockbuster, maar won niet. Hier laat hij zich nu over uit.

In het pareltje van regisseur Antoine Fuqua kruipt Hawke in de huid van de jonge officer Hoyte. Wanneer hij wordt gevraagd deel uit te maken van de anti-drugs brigade van Los Angeles, komt zijn droom eindelijk uit.

Mentor
Zijn baas is Alonzo Harris, een oud-gediende die hem zal laten zien hoe het eraan toe gaat. Hoyt realiseert zich al snel dat het allemaal minder rooskleurig is dan hij had voorgesteld. Harris blijkt namelijk door en door corrupt te zijn.

Hoewel Washington een felbegeerd gouden Oscar-beeldje mee naar huis mocht nemen, bleef Hawke zonder onderscheiding achter. Laatstgenoemde werd echter wel meteen getroost door zijn collega. Hawke deelt nu Washingtons woorden met ons.

Status
Zo zegt Hawke: "Diezelfde avond tijdens de prijsuitreikingen, kwam Denzel op me af en fluisterde: "Het is beter dat je niet gewonnen hebt. Verliezen is beter. Je wilt geen prijs winnen alleen maar om status te krijgen." Nu begrijp ik wat hij bedoelde".


"De Oscars die Denzel heeft gewonnen hebben hem geen betere acteur gemaakt, maar het heeft wel de Academy goed gedaan. Door hem de prijzen te geven, zetten ze zichzelf in het zonnetje. Denzel is namelijk een icoon en in mijn ogen de beste acteur van onze generatie".

NieuwsFilm

meest populair