Krijg nu een sneak preview van het Nederlandse bijdrage aan 'Mad Max: Furiosa'

Krijg nu een sneak preview van het Nederlandse bijdrage aan 'Mad Max: Furiosa'

'Dementus is Gaining' is een voorproefje van de nieuwe 'Furiosa' soundtrack van Junkie XL.

Tom Holkenburg (alias Junkie XL) heeft een voorproefje uitgebracht van zijn nieuwe soundtrack voor de film Mad Max: Furiosa.

Voordat de Furiosa soundtrack officieel verschijnt, heeft Holkenborg nu al zijn single 'Dementus is Gaining' uitgebracht. Het electronika-nummer heeft een bekend trance-achtig ritme, dat het geluid van ronkende motoren integreert.

'Mad Max' #2
Een decennium geleden werkte Holkenborg al samen met George Miller aan Mad Max: Fury Road. Dat project markeerde een keerpunt in zijn carrière als filmcomponist, aldus de in Verenigde Staten wonende Hollander.

Voor hem was het dan ook erg prettig om opnieuw te mogen componeren: "Terugkeren naar deze wereld om de odyssee van Furiosa, een episch verhaal van overleven, veerkracht en wraak, te componeren is zowel onthullend, als bevredigend geweest."

Bijna in bios
Holkenburg is een 56-jarige componist, DJ en producer die in 2015 de overstap maakte naar filmmuziek voor Domino van Tony Scott. Daarna werkte hij mee aan succesvolle films als Deadpool en Godzilla x Kong.


Furiosa: A Mad Max Saga gaat eerst in première gaan in Cannes op 15 mei. En vanaf 23 mei is het actiespektakel van George Miller te bewonderen in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair