Absurd dure Viaplay komt binnenkort met financiële oplossing: zachtere prijs aangekondigd

Absurd dure Viaplay komt binnenkort met financiële oplossing: zachtere prijs aangekondigd

Na teleurstellende cijfers moet de Zweedse streamingdienst wel stappen ondernemen.

Er zijn vandaag de dag steeds meer streamingdiensten. De laatste jaren leek Viaplay ook behoorlijk te groeien, maar vanwege de teleurstellende cijfers komen zij nu toch met een goedkoper abonnement.

Viaplay, waar blockbusters op zijn te vinden als Spider-Man: Across the Spider-Verse en Ghostbusters: Afterlife, werkt nu namelijk aan een goedkoper abonnement, maar dit gaat dan wel gekoppeld met advertenties.

Wat te verwachten
De Zweedse streamingdienst heeft besloten dit toe te voegen vanwege zijn kwartaalcijfers, die lager liggen dan gehoopt. Het bedrijf heeft vooralsnog niet laten weten hoeveel dit nieuwe abonnement zal kosten en wanneer deze precies beschikbaar wordt.

Wel zal de streamingdienst dit eerst gaan uitproberen in de Scandinavische landen. CEO Jørgen Madsen Lindemann liet wel al weten dat als het een succes zou zijn dat dit abonnement dan ook uitgebreid zal worden naar andere landen.

Cijfers
Viaplay had de eerste drie maanden van dit jaar 4,85 miljoen abonnees. Dit is maar liefst 20% minder dan dezelfde periode in 2023. Hier moet wel bij gemeld worden dat de streamingdienst is teruggetrokken uit verschillende markten, wat deze abonnee-daling enigszins kan uitleggen.


Toch wil Viaplay zich snel een weg terug werken naar de top. Zo hebben ze dan ook (tijdelijk) hun goedkopere jaarabonnement opnieuw geïntroduceerd. Het is nu dan ook mogelijk om 13,79 euro per maand te betalen in plaats vanaf de nu nog 15,99 per maand (al gaat dit later deze maand naar 17,99 euro per maand).

Afwachten
Meer informatie zal ongetwijfeld snel volgen. Als dit nieuwe reclame-abonnement een succes wordt, bestaat er dus ook een mogelijkheid dat dit binnenkort mogelijk ook in Nederland beschikbaar komt.



NieuwsFilm

meest populair