Eerste intrigerende trailer voor 'Megalopolis' van Francis Ford Coppola

Eerste intrigerende trailer voor 'Megalopolis' van Francis Ford Coppola

Regisseur Francis Ford Coppola maakt na jaren weer een grote film, het veelbesproken Megalopolis.

Regisseur Francis Ford Coppola is een enorm grote naam, maar heel veel films heeft de 85-jarige filmmaker niet meer gemaakt sinds de jaren 90. Van het veelbesproken Megalopolis wordt nu veel verwacht.

Na de drie minder succesvolle films Youth Without Youth (2007), Tetro (2009) en Twixt (2011) moet Megalopolis weer glans geven aan de naam Francis Ford Coppola. En dat de verwachtingen hoog zijn is niet gek. De film kostte $120 miljoen om te maken, geheel betaald door Coppola zelf.

Sciencefiction epos
Naast de vele dollars zijn er ook heel wat grote sterren te zien, zoals Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Laurence Fishburne en Dustin Hoffman.

Coppola's passieproject, dat hij al in 1977 bedacht, noemde de regisseur recent nog "het beste werk" dat hij "heeft mogen uitvoeren".

Eerste trailer
Een paar dagen geleden verscheen nog een teaser trailer in de vorm van een clip. Deze beelden kun je zien in ons eerdere artikel en de complete film moet vanaf ergens in september in de wereldwijde bioscopen te zien zijn.


De officiële wereldpremière vindt overigens binnenkort al plaats, op 16 mei tijdens de 77e editie van het Cannes Film Festival. De epische scifi-film strijdt mee om de felbegeerde Palme d'Or.

Megalopolis
In Megalopolis zien we dat een ramp een grote stad heeft veranderd in een puinhoop. Cesar, ambitieus en vol plannen voor wederopbouw, stuit op tegenstand van burgemeester Frank Cicero. De grote vraag is of de stad moet worden heropgebouwd met duurzame materialen of dat men moet terugvallen op oude gewoontes van corruptie en machtsmisbruik. Ondertussen zoekt Julia, de dochter van Frank en vertrouwd met macht en roddels, naar de zin van het leven.

NieuwsFilm

meest populair