Opgelet: de trailer voor 'Dune: Prophecy' staat nu online

Opgelet: de trailer voor 'Dune: Prophecy' staat nu online

De spin-off / prequel van de twee Dune-films is nog niet jaar te zien op HBO Max.

Met een opbrengst van $711 miljoen is Dune: Part Two tot op heden de bioscoopfilm met de hoogste omzet aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Het derde deel laat voorlopig nog even op zich wachten. Gelukkig verschijnt later dit jaar de spin-off Dune: Prophecy op HBO Max.

Dune: Prophecy is een zesdelige serie en verschijnt dit najaar op de streamingdienst. De miniserie is geïnspireerd op de roman Sisterhood of Dune, geschreven door Brian Herbert en Kevin J. Anderson.

Prophecy
De serie keert 10.000 jaar terug in de tijd, dus lang voordat Paul Atreides, de held uit de reeds verschenen twee Dune-films, werd geboren. De wereld die we aantreffen kent de "Sisterhood of Dune" dan nog als de "Bene Gesserit".

De serie volgt de zussen Valya en Tula Harkonnen terwijl ze strijden tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen, en de legendarische "Bene Gesserit"-sekte vestigen.

De cast van de serie bestaat uit een aantal grote namen, met onder andere Emily Watson als Valya Harkonnen, Olivia Williams als Tula Harkonnen, Sarah-Sofie Boussnina als Princess Ynez, Travis Fimmel als Desmond Hart, Jodhi May als Empress Natalya en Mark Strong als Emperor Javicco Corrino. Alison Schapker fungeert als showrunner en uitvoerend producent.

Najaar
Een officiële datum is er nog niet, maar Dune: Prophecy zal dit najaar op HBO Max verschijnen. Hieronder de eerste trailer.


Andere rollen komen van Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason, Shalom Brune-Franklin, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning en Yerin Ha.

NieuwsFilm

meest populair