Millenium maakt musketierfilm

Dat originaliteit in Hollywood niet vaak op de eerste plek komt is niets nieuws. Maar productiemaatschappij Millenium maakt het wel erg bont: zij specialiseren zich in "branded properties", en maken dus alleen films met al bestaande personages.

Zo zaten ze achter John Rambo, een film die veel geld voor ze opleverde, en zijn er o.a. nieuwe projecten in de maak met Conan the Barbarian, Hercules en Buck Rogers.

Nog beter is het natuurlijk als je helemaal niets voor de brand hoeft te betalen. Als, bijvoorbeeld, het boek allang in het publieke domein is beland, zoals het geval is bij de drie Musketiers van Alexandre Dumas. Millenium gaat dan ook een film maken over de eerste ontmoeting tussen Athos, Portos en Aramis. D'Artagnan, de vierde musketier waar het boek eigenlijk om draaide, zal pas aan het einde van de film of in een eventuele sequel zijn opwachting maken.

Er zijn al veel films over de musketiers gemaakt. De IMDB kent bijvoorbeeld een versie al uit 1903, en de musketiers kwamen ook voor in andere films, zoals The Man in the Iron Mask.

Het boek verscheen in afleveringen tussen maart en juli 1844. Dumas was overigens zelf niet vies van sequels: hij schreef over D'Artagnan later nog twee boeken.



NieuwsFilm

meest populair