Goro Miyazaki onzeker over de toekomst van studio Ghibli: "Ook vele mislukkingen"

Goro Miyazaki onzeker over de toekomst van studio Ghibli: "Ook vele mislukkingen"

Toch denkt de zoon van Hayao Miyazaki dat het allemaal goed zal komen.

Alle animatiekenners kennen natuurlijk studio Ghibli. De geliefde Japanse animatiestudio is verantwoordelijk voor pareltjes als Princess Mononoke, Spirited Away en de recente The Boy and the Heron. De grote vraag is nu, hoe zit de toekomst eruit?

Hier laat Goro Miyazaki zich nu over uit, de zoon van de legendarische filmmaker Hayao Miyazaki. Goro is, net zoals zijn vader, eveneens een regisseur. Hij was aanwezig tijdens het Cannes filmfestival, waar hij zich uitliet over de studio en de stand van zaken.

Succes
Ondanks het feit dat de 83-jarige Hayao vorig jaar nog de Oscar won voor beste animatiefilm, zegt Goro nu dat de toekomst van de studio onzeker is. Zo begint hij: "Ik weet niet wat er gaat gebeuren met Ghibli".

"De geschiedenis van Ghibli omvat vele mislukte overnames door de volgende generaties. Ik geloof dat het wel allemaal goed zal komen wanneer Hayao Miyazaki en Toshio Suzuki niet meer van de partij zullen zijn".

Plannen
Hayao is natuurlijk niet meer de jongste en ging al eerder met pensioen. Uiteindelijk keerde hij toch terug voor meer. Zelfs als hij en Suzuki definitief Ghibli verlaten, lijkt het toch nog wel goed te komen gezien de enorme populariteit van de studio en de meesterwerken die deze blijft leveren.NieuwsFilm

meest populair