Spannende parel op Netflix: 'LA Confidential' scoort 99% op Rotten Tomatoes

Spannende parel op Netflix: 'LA Confidential' scoort 99% op Rotten Tomatoes

LA Confidential is een mysterieuze thriller die je gezien moet hebben.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de heftige mysterieuze thriller LA Confidential van regisseur Curtis Hanson, die je kunt kennen van 8 mile en The Wonderboys.

LA Confidentia
De thriller uit 1997 heeft een hoofdrol voor Kevin Spacey. Bijrollen gingen naar onder andere David Strathairn, Danny DeVito, Russell Crowe. De ontvangst is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (99%): "Strak tempo, briljante schrijfstijl en Oscar-waardig acteerwerk zorgen samen voor een slimme, popcornvriendelijke spannende rit."

Reacties
"Hoewel één deel van het verhaal niet zo interessant is als de rest, is LA Confidential een spannende, gelaagde en verbluffend gedetailleerde film die boeiende momenten van spanning combineert met intelligent drama in een eindproduct dat ook profiteert van het strakke script en meesterlijke uitvoeringen.", schrijft Benjamin H op Rotten Tomatoes.Janet L schreef op Rotten Tomatoes: "Dit is een geweldige film. Het schrijven en acteren zijn allemaal van topklasse. Ik heb hem meerdere keren bekeken en geniet er elke keer meer van. Dat soort zeldzame films."

Op Netflix
De $35 miljoen kostende film was een financieel succes en bracht meer dan $126 miljoen op aan de Box Office. Ook won de film twee Oscars. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.Synopsis: Los Angeles, begin jaren '50. Het onderzoek naar een schietpartij in een duistere kroeg brengt de speurders op het spoor van een prostitutienetwerk waarin de meisjes dubbelgangsters zijn van sterren als Marilyn Monroe, Veronica Lake of Rita Hayworth. Agenten Dudley Smith en Ed Exley, die het grondig oneens zijn over de manier waarop deze zaak moet aangepakt worden, zullen gauw ervaren dat de heren die aan het hoofd staan van het netwerk geen pottenkijkers dulden.

NieuwsFilm

meest populair