100% Rotten Tomatoes-score voor deze 2023 thriller, maar bioscoopbezoekers zijn minder enthousiast

100% Rotten Tomatoes-score voor deze 2023 thriller, maar bioscoopbezoekers zijn minder enthousiast

Filmcritici smullen van 'LaRoy, Texas', maar de publieksscore ligt heel wat lager...

Het komt wel vaker voor dat een film op Rotten Tomatoes twee heel uiteenlopende punten scoort. Dit is ook het geval met LaRoy, Texas, dat van filmcritici de perfecte 100% krijgt, maar 'gewone bioscoopgangers' zijn minder enthousiast. Waar komt dit precies door?

LaRoy, Texas is een beetje onder de filmradar doorgevlogen. Het is het lange speelfilm-regiedebuut van Shane Atkinson, al wist de filmmaker wel al eerder hoge ogen te gooien met korte films als Penny Dreadful en The Ambassador.

Cast
Atkinson wist een mooie cast te strikken voor zijn film. Zo zijn de hoofdrollen weggelegd voor o.a. Steve Zahn (War for the Planet of the Apes), John Magaro (The Big Short), Dylan Baker (Revolutionary Road) en Galadriel Stineman (The Middle).

De film gaat over Ray (Magaro) die erachter komt dat zijn vrouw (Megan Stevenson) vreemd gaat. Als gevolg hiervan wil hij zelfmoord plegen, totdat iemand hem aanziet voor een huurmoordenaar. Dit zet een reeks gruwelijke gebeurtenissen in gang.

Ontvangst
Filmcritici smullen van de neo-noir film. Na meer dan 40 recensies heeft de film een 100% score op Rotten Tomatoes. Zij noemen LaRoy, Texas een perfecte western thriller die doet denken aan pareltjes van de Coen broers zoals Blood Simple.


Een fantastisch cijfer waar Atkinson en zijn team trots op mogen zijn, maar de audience score ligt met zijn 63% nog maar net op een voldoende. Kijkers vinden lang niet alle personages even interessant en zeggen dat het script en bepaalde scènes ook vaak onrealistisch en geforceerd overkomen.

IMDb
Het IMDb cijfer komt overeen met de Rotten Tomatoes audience score, aangezien deze hier een 6,4 scoort. Helaas is de film nog niet in Nederland te streamen. In Amerika is de film echter al beschikbaar op Fandango en Amazon Prime.NieuwsFilm

meest populair