Acteur Frank Schaafsma, bekend uit 'Schatjes', op te jonge leeftijd overleden

Acteur Frank Schaafsma, bekend uit 'Schatjes', op te jonge leeftijd overleden

De losgeslagen tiener uit 'Schatjes' is helaas te vroeg heengegaan.

Op 59-jarige leeftijd is acteur en muzikant Frank Schaafsma overleden. Hij verwierf in 1984 landelijke faam door zijn rol in de iconische Nederlandse cultklassieker Schatjes!.

De zwarte komedie van regisseur Ruud van Hemert werd door 1,5 miljoen bezoekers bezocht. De toen 20-jarige Schaafsma speelde daarin de rol van Thijs Gisberts, de zoon in het gezin.

Andere rollen
De familie laat via een Facebookbericht weten dat de acteur op 18 mei op natuurlijk wijze is overleden. Zij schrijven ook " We zijn geschrokken, maar putten troost uit de verwachting dat hij rust heeft gevonden na een leven waarvan hij regelmatig zei het 'geen makkie' te vinden."

De acteur speelde na zijn doorbraak onder meer in de films als Bastille (1984) en Field of Honor (1986). Ook was Schaafsma te zien in series als Goede Tijden, slechte tijden en Flikken Maastricht.

Schatjes!
Schatjes! was het bioscoopsucces van 1984, mede door het gewaagde script en goede spel van Peter Faber en Geert de Jong. De film zorgde ook voor controverse doordat de toen 14-jarige actrice Akkemay Elderenbos in meerdere scènes gedeeltelijk naakt te zien was.Naast acteur was Schaafsma ook bassist in onder meer Drukwerk en Bertje Beenen's Bloedgroep.

NieuwsFilm

meest populair