George Lucas breekt eindelijk zijn stilzwijgen over Scorsese's vernietigende oordeel over Marvel-films

George Lucas breekt eindelijk zijn stilzwijgen over Scorsese's vernietigende oordeel over Marvel-films

Wat vindt de 'Star Wars'-bedenker van de uitspraak: "Superheldenfilms zijn geen cinema"?

De laatste jaren zijn er heel wat artikelen langsgekomen over Martin Scorsese's uitspraken over Marvel. De wereldberoemde regisseur liet weten superheldenfilms geen 'echte cinema' te vinden. Sommigen zijn het met hem eens, anderen totaal niet. Waar bevindt George Lucas zich eigenlijk?

Het is alweer 5 jaar geleden dat de Killers of the Flower Moon-regisseur zei dat superheldenfilms meer een pretpark zijn dan echte cinema. Lucas, de bedenker van het Star Wars-universum, werd hier recentelijk over gevraagd tijdens het Cannes filmfestival.

Reactie
Lucas zei er het volgende over: "Kijk, in mijn ogen is cinema een bewegend beeld. Als het dus gaat om een 'moving image', dan is het cinema. Ik denk dat Marty zijn mening hier ook wel enigszins heeft aangepast".

Lucas vervolgt door te zeggen dat Scorsese oorspronkelijk absoluut geen fan was van digitale cinema, maar ook hier kwam de regisseur op terug. Lucas denkt dus dat Scorsese er vandaag de dag misschien dus iets anders over denkt dan in 2019.

Films maken
Ook werd de alweer 80 jarige Lucas gevraagd of hij zelf nog films gaat maken. Hij gaf een duidelijk antwoord: "Nee, ik ben met pensioen. Ik focus me nu volledig op mijn filmmuseum in Los Angeles. Daar steek ik bijna al mijn tijd en energie in".


Ondanks het feit dat Lucas het hierboven dus min of meer opneemt voor Marvel en DC, haalt hij wel uit naar de andere Hollywoodstudio's. Zo eindigt hij door te zeggen: "Je ziet alleen nog maar sequels, reboots, etc. Er komen geen originele verhalen meer uit. De grote studio's hebben totaal geen creativiteit".

NieuwsFilm

meest populair