IMDb-ranking explodeert: deze grote Cannes-hit stijgt meer dan 1800 plekken

IMDb-ranking explodeert: deze grote Cannes-hit stijgt meer dan 1800 plekken

'The Substance' scoort overal goede punten en kreeg een lange staande ovatie tijdens het prestigieuze filmfestival.

Het is altijd interessant om te kijken naar de 'most popular movies' lijst op IMDb, om erachter te komen welke films op dit moment populair zijn. Een film staat enorm hoog nadat deze maar liefst meer dan 1800 (!) plekken steeg.

Het gaat hier om The Substance van regisseuse Coralie Fargeat, o.a. bekend van Revenge. Haar nieuwste film was een grote hit tijdens het prestigieuze filmfestival op Cannes en scoort vooralsnog dan ook fantastische cijfers.

Hit
Op dit moment staat The Substance op Rotten Tomatoes op een indrukwekkende 91% en op IMDb weer op een hele mooie 8. Daar blijft het echter niet bij. Op IMDb staat The Substance nét buiten de top 20, namelijk op plek 21, nadat die in een razend tempo 1803 plaatsen steeg.

Het is tamelijk exceptionnel dat een film zo snel zo veel posities stijgt, maar er is de laatste tijd dan ook behoorlijk veel te doen over deze blockbuster, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Demi Moore. Zij liet zich vorige week nog uit over de vele pikante scènes, waar eveneens veel over gesproken wordt.

Verhaal
In The Substance kruipt Moore in de huid van een actrice, Elizabeth Sparkle, die voorheen behoorlijk populair was. Nu Sparkle ouder begint te worden, komt ze nauwelijks meer aan de bak. Hier heeft ze veel moeite mee, maar de oplossing lijkt daar.


Wanneer ze hoort over een mysterieus middel dat je een jonge versie van jezelf laat worden, twijfelt Sparkle geen seconde. Haar jongere versie wordt weer gespeeld door Margaret Qualley. Zij wist nog niet zo heel lang geleden hoge ogen te gooien in Once Upon a Time in Hollywood.

Nog even wachten
Vorige week werden we nog getrakteerd op de eerste teaser trailer, die hieronder te zien is. Naar verluidt zal de film eind september te zien, maar tot die tijd zullen we het moeten doen met deze beelden.NieuwsFilm

meest populair