Arnold Schwarzenegger heeft nog steeds spijt van deze rol: "De slechtste film van mijn carrière"

Arnold Schwarzenegger heeft nog steeds spijt van deze rol: "De slechtste film van mijn carrière"

Wel kon de spierbundel deze flop gebruiken om zijn kinderen mee 'te martelen'.

Het is niet ongebruikelijk dat een acteur achteraf, na deelname aan een film, er spijt van krijgt om verschillende redenen. Dit is ook het geval voor Arnold Schwarzenegger. Hij heeft namelijk geen goede herinneringen aan zijn rol in Red Sonja uit 1985 overgehouden.

Schwarzenegger is al decennialang actief in de filmwereld en kende zijn grote doorbraak al in de jaren tachtig, toen hij was te zien in The Terminator. Dit groeide uit tot een van de geliefdste filmfranchises en dankzij deze hit had hij de rollen voor het oprapen.

Carrière
De spierbundel kende nog de nodige andere successen met o.a. Total Recall en Twins, maar niet al zijn films werden even goed onthaald. Denk bijvoorbeeld maar aan flops als Batman & Robin en Killing Gunther.

Toch steekt een misser hier volgens Schwarzenegger met kop en schouders bovenuit, namelijk Red Sonja. Centraal in het verhaal staat Sonja, wier familie wordt vermoord door de sluwe koningin Gedren. Sonja zelf wordt verkracht.

Wraak
Sonja is dan ook uit wraak. Tijdens een wonderbaarlijk en mysterieus visioen krijgt zij uitzonderlijke krachten toebedeeld. Daar blijft het niet bij. Ook wordt ze bijgestaan door de legendarische krijger Kalidor (Schwarzenegger). Samen zullen ze het opnemen tegen Gedren.


Een episch verhaal, maar wel eentje die slecht werd onthaald. De geflopte blockbuster werd met de grond gelijk gemaakt. Dat valt ook te zien aan de rampzalige cijfers, zoals een zwakke 5,1 op IMDb en slechts een 21% op Rotten Tomatoes.

Reactie
Schwarzenegger is zelf ook niet bepaald een fan van zijn eigen film. Hij stopt zijn mening dan ook niet onder stoelen of banken wanneer hij hiernaar gevraagd wordt: "Dit is de ergste film die ik ooit heb gemaakt".


"Het enige waar de film goed voor is is om mijn kinderen te straffen wanneer zij iets stout doen. Ze moesten dan naar hun kamer gaan en 'Red Sonja' 10 keer achter elkaar kijken. Ik heb dan ook nooit veel problemen met de kinderen gekend".

NieuwsFilm

meest populair