Maya Hawke heeft geen moeite met term 'nepobaby': "Noem me maar hoe jullie willen"

Maya Hawke heeft geen moeite met term 'nepobaby': "Noem me maar hoe jullie willen"

De actrice maakt gebruik van haar beroemde ouders en geef haar eens ongelijk.

Maya Hawke is een alsmaar grotere naam in Hollywood aan het worden. Zo wist de jonge actrice hoge ogen te gooien in bijvoorbeeld Once Upon a Time in Hollywood en de Netflix-serie Stranger Things. Toch wordt Hawke vaker een 'nepobaby' genoemd, maar daar heeft ze zelf geen moeite mee.

Mocht je niet weten waar nepobaby voor staat, het gaat hier om een samentrekking van nepotisme en baby. Dit is een pejoratieve benaming die wordt gebruikt om personen aan te duiden die voordeel hebben in de amusementswereld of creatieve industrie als gevolg van familiebanden.

Familie
Maya heeft dan zelf ook beroemde ouders. Haar vader is niemand minder dan Training Day-acteur Ethan Hawke, terwijl haar moeder Uma Thurman is. Laatstgenoemde is voornamelijk bekend van Quentin Tarantino films Kill Bill en Pulp Fiction.

Maya reageert hier nu zelf uitgebreid op: "Ik kreeg veel kritiek te verduren toen ik zei dat ik auditie had gedaan voor 'Once Upon a Time in Hollywood'. Ik bedoelde daarmee niet dat ik de rol niet kreeg vanwege mijn ouders, want ik denk dat dat wel het geval is geweest".

Rechtvaardig
Toen haar werd gevraagd of zij dit 'verdiende', vervolgde Maya: "'Verdienen' is een groot woord. Er zijn zo veel mensen die dit verdienen maar niet krijgen. Misschien verdien ik het wel niet, maar ik doe het toch. Zou het iemand helpen als ik hier niet gebruik van zou maken?"


"Ik had twee keuzes: eentje daarvan was mijn naam veranderen, mijn gezicht laten aanpassen en alleen proberen door te breken. Ik koos voor de andere te gaan. Het is oké als er grapjes over worden gemaakt. Ik mag mij gelukkig prijzen en ik heb een geweldige band met mijn ouders en dat is mij belangrijker".

NieuwsFilm

meest populair