Fans compleet in de war na het zien van 'Venom 3'-trailer: "Klopt geen zak van"

Fans compleet in de war na het zien van 'Venom 3'-trailer: "Klopt geen zak van"

'The Last Dance' gaat verder waar 'Spider-Man: No Way Home' ophield... Toch?

De eerste trailer voor Venom: The Last Dance werd gisteren uitgebracht en lijkt verder te gaan waar we Eddie Brock (Tom Hardy) verlieten: tussen Sony's 'Spider-Man' Universe en het Marvel Cinematic Universe.

Aan het eind van Let There Be Carnage belandde Eddie op magische wijze in het MCU waar hij zag hoe J. Jonah Jameson de geheime identiteit van Spider-Man (Tom Holland) live op televisie onthulde.

Zo ging het
Aan het eind van No Way Home zat Eddie dronken in een bar in Mexico. Een spreuk van Doctor Strange moest iedereen doen vergeten dat Peter Parker Spider-Man is, maar de betovering liep in de war en in plaats daarvan werd juist iedereen die zijn geheim wist naar het universum van Marvel getrokken.

Een tweede spreuk wiste alle herinneringen aan Peter Parker alsof hij nooit bestaan had en het lijkt erop dat dat voortgezet wordt in het SSU waar dus Venom, maar ook Morbius en het aanstaande Kraven the Hunter plaatsvinden.

Een wirwar van verhaallijnen
De laatste keer dat we hem zagen, verdween Eddie in een flits van wit licht en keerde terug naar zijn eigen universum waardoor een barman (Cristo Fernández) mopperde over een onbetaalde rekening en geen fooi. Maar Eddie liet wel iets achter: een klein kloddertje van de inktzwarte buitenaardse symbioot.


De trailer van Venom: The Last Dance start waar die scène ophield en toont een naamloze militair (gespeeld door Chiwetel Ejiofor) die een glas gebruikt om de symbiootklodder te vangen voordat de barman (opnieuw gespeeld door Fernández) de parasiet kan aanraken.

Vanaf oktober in de bioscoop
En dit roept enkele vragen op. Ten eerste, hoe kan de scène zich nu opeens afspelen in het SSU, terwijl het zich voorheen afspeelde in het MCU? Bestaan de bar en de barman in beide universums? Heeft dit iets te maken met de multiversale switcheroo die de Vulture oog in oog bracht met de levende vampier Morbius?


En de zaken worden nog verwarrender, want Ejiofor vertolkt natuurlijk al Baron Mordo in de 'Doctor Strange'-franchise en Rhys Ifans, die we zagen als de Lizard in The Amazing Spider-Man en een van de schurken was die naar het MCU werd geschoten in No Way Home, verschijnt ook in de beelden. Dit keer niet als wetenschapper Curt Connors, maar als een banjo-tokkelende bushippie die de voortvluchtige Eddie een lift geeft naar Las Vegas.

NieuwsFilm

meest populair