SAG houdt stand

Het onderhandelingscomité van de SAG (Screen Actors Guild) heeft in een eenheidsstatement aangekondigd dat men voet bij stuk zal zetten als het op de belangrijke onderwerpen aankomt en niet van de acht laatst vastgestelde onderhandelingsprioriteiten zal afwijken, ondanks druk binnen de vakbond zelf om tot een overeenkomst met de studio's en producenten te komen. De uitkomst van de onderhandelingen, die nog maximaal twee weken duren (dan loopt het contract van de SAG af, en zouden de acteurs in staking kunnen gaan) is nog lang niet in zicht, en dat zicht wordt steeds troebeler.

Het comité zegt: "We are united and committed to working together in achieving the best possible contract for the benefit of all actors, we pledge to stand together, united, not allowing ourselves to be distracted from our crucial and singular mission by anyone. No matter what the distraction or from where it may come, this committee will continue to stand firm to achieve the best contract possible. We are standing up for you and ask you to stand strong with us."

De acht prioriteiten bestaan onder andere uit bijdragen aan het pensioen en gezondheidszorg door werkgevers, een aandeel in de restopbrengsten van DVD (iets wat geen enkele andere vakbond in de filmindustrie eist of krijgt momenteel) en uiteraard een aandeel van de nieuwe media opbrengsten en zeggenschap over het gebruik van online materiaal waarin de acteurs voorkomen.



NieuwsFilm

meest populair