Deze vergeten en briljante sciencefictionfilm speelt zich af in 2024

Deze vergeten en briljante sciencefictionfilm speelt zich af in 2024

The Thirteenth Floor verkent een virtuele realiteit waar bewoners onwetend zijn van hun simulatiebestaan.

Het jaar 1999 was een goed jaar voor films waarin de realiteit op de proef wordt gesteld. Denk maar aan films als Fight Club of The Matrix. Toch was er nog een film waarin de realiteit flink op de proef werd gesteld, en die zich voor een stuk ook afspeelde in het jaar 2024.

The Thirteenth Floor gaat over een virtual reality-wereld waarin mensen leven zonder te weten dat ze deel uitmaken van een simulatie. Wanneer de bedenker van deze virtuele realiteit wordt vermoord, wordt zijn zakenpartner al snel de hoofdverdachte. Het bewijs tegen hem is zo hardnekkig dat hij aan zijn eigen realiteit begint te twijfelen.

Cast
De cast van The Thirteenth Floor bestaat uit Craig Bierko, Armin Mueller-Stahl (The International) en Gretchen Mol. Daarnaast spelen Vincent D'Onofrio (Full Metal Jacket) en Dennis Haysbert belangrijke bijrollen in deze sciencefiction-thriller.

Regie is in handen van Josef Rufnak, die naast de regie ook het script voor zijn rekening nam. Hoewel de film erg indrukwekkende visuals bevat, zijn er volgens veel filmcritici ook wel erg veel pijnpunten.

Ontvangst
Om te zeggen dat The Thirteenth Floor groots werd ontvangen op het moment van release, zou niet helemaal kloppen. Op rottentomatoes.com scoort de film een magere 28 procent. Het grote publiek lijkt er wel meer van te hebben genoten, met een score van 63 procent.Hoewel de sciencefiction-thriller niet bij iedereen in de smaak viel, zijn de meningen over de film verdeeld. Sommige mensen durven te stellen dat de film beter is dan The Matrix. Mocht je zelf The Thirteenth Floor willen kijken, dan kan je de film nu huren via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair