Matthijs Bouman


Matthijs Bouman
468

Artikelen

3,09M

Views

Redacteur
Schrijft voor FilmTotaal sinds januari 2016

Auteur
Matthijs is een freelance videograaf, editor en in zijn vrije tijd ook tekstschrijver voor FilmTotaal. Gezien zijn voorliefde voor leuke feiten en weetjes omtrent bioscoopfilms, schrijft hij voornamelijk features.

Achtergrond en focus
Al vanaf jonge leeftijd had Matthijs een grote passie voor alles wat met film te maken had. Al op 6-jarige leeftijd smokkelde hij Kill-Bill-displays die hij cadeau kreeg uit de videotheek mee naar huis, tot grote onvrede van zijn ouders. Eén ding was zeker: op een dag moest en zou hij ook dagelijks bezig zijn met film-gerelateerde dingen.

Favoriete genres en films
Matthijs heeft een uiteenlopende smaak wat films betreft. Van SciFi tot coming-of-age-drama's, en alles daar tussenin. Films met een donkere ondertoon hebben echter wel de voorkeur. Regisseurs als Denis Villeneuve, Quentin Tarantino, en David Fincher staan hoog in het vaandel bij Matthijs, ook kijkt hij vaak films op basis van wie er achter de camera staat. Zijn grote camerahelden zijn bijvoorbeeld Roger Deakins (No Country for Old Men), Greig Fraser (Dune: Part Two) en Hoyte van Hoytema (Her).


Neem contact op met Matthijs Bouman

LaatsteArtikelen