Naaktscènes zijn volgens 'The Dark Knight'-legende compleet onnodig

Naaktscènes zijn volgens 'The Dark Knight'-legende compleet onnodig

Als je moet kijken naar 'intieme delen' is de kans groot dat je niet goed meer oplet.

De legendarische acteur Michael Caine liet weten vorig jaar met pensioen te gaan. Na The Great Escaper vond hij het wel welletjes geweest, maar hij geeft wel nog de nodige interviews. Tijdens een gesprek geeft hij advies aan jonge opkomende filmtalenten.

De inmiddels 91-jarige Caine heeft een fantastische carrière achter de rug. De acteur wist hoge ogen te gooien in films als The Italian Job, Harry Brown en natuurlijk talloze Christopher Nolan-films. Ondanks het feit dat hij tientallen films heeft gemaakt, heeft hij een ding nooit gedaan.

Naakt
Caine is nooit naakt op het scherm verschenen. Wat blijkt, de acteur is hier geen fan van en zegt dat het soms averechts kan werken op de kijkers en het verhaal zelf: "Acteren gaat over controle. Jij hebt de controle, kijkers volgen wat ze krijgen te zien".

"Zij letten op wat ik doe en luisteren naar wat ik zeg. Als je echter volledig naakt gaat, kijken ze niet meer daar waar je de aandacht op wil leggen. Ze zijn dan afgeleid en gaan in gesprek met elkaar om het over 'dat moment' te hebben. Dus nee, alleen al voor die reden zou ik nooit volledig naakt gaan".

Intieme scènes
Daar blijft het niet bij. Caine vindt de komst van 'intimacy coordinators' op de filmset ook helemaal niks. Zij houden bij of de intieme scènes netjes en veilig voorlopen, maar de acteur zelf vindt dit onnodig en te ver gaan.


Zo vervolgt Caine: "Echt, is dat nu een ding? Ik heb dat vroeger nooit gekend. Gelukkig ben ik nu 90 en hoef ik geen 'pikante scènes' meer op te nemen. Vroeger namen we intieme scènes tussen twee mensen op zonder dat iemand de hele tijd tussenbeide kwam. Dat is nu allemaal anders..."

NieuwsFilm

meest populair