'Bad Boys 5' lijkt nu al zo goed als een zekerheid wegens mega-succes 'Bad Boys: Ride or Die'

'Bad Boys 5' lijkt nu al zo goed als een zekerheid wegens mega-succes 'Bad Boys: Ride or Die'

Jerry Bruckheimer zegt dat er nu al de nodige gesprekken over gevoerd worden.

Het vierde Bad Boys-deel, genaamd Ride or Die, draait pas net goed en wel in de bioscopen maar mag nu al een grote hit genoemd worden. Vanwege het succes dat de blockbuster kent wordt er al gesproken over een vijfde deel.

Bad Boys: Ride or Die krijgt op Rotten Tomatoes dan misschien maar een 64% van filmcritici, de 'gewone bioscoopgangers' smullen ervan. Na meer dan 1000 reviews staat de publieksscore namelijk op een geweldige 97%. Dat valt ook te zien aan de box-office resultaten.

Meer
Alleen al in het openingsweekend bracht de blockbuster meer dan 100 miljoen dollar op, veel meer dan verwacht. De bekende filmproducent Jerry Bruckheimer, die al aan talloze grote films heeft meegewerkt, zegt dat een vijfde deel dan ook goed mogelijk is.

Zo begint Bruckheimer: "We hebben er al gesprekken over gevoerd, maar we wilden eerst zien hoe het vierde deel zou presteren aan de box office. Gezien hoe het allemaal gaat denk ik dat we er weer deze week voor gaan zitten. Een datum heb ik nog niet, maar we hebben er wel zeker interesse in".

Succes
Bruckheimer heeft de nodige successen gekend met franchises als Pirates of the Caribbean en Top Gun, maar het pakt niet altijd zo uit als gehoopt. De producent vervolgt: "Soms denk je een geweldig verhaal te brengen, maar dan flop je alsnog. Andersom komt ook wel vaker voor".


"Als je merkt dat er echter een publiek is voor een bepaald genre of verhaal wil je hen ook tevreden stellen en iets leveren waar ze van kunnen genieten. We weten niet altijd wat dat is, maar we doen ons best. Als er vraag is voor meer, dan is de kans behoorlijk groot dat we doorgaan!"

NieuwsFilm

meest populair